Svarvareg. 6, 23 351 Svedala
Tel. 040/400045, Fax 040/405873
Bamses Internetauktioner - Här säljer godkända partners
Första sidan Registrering Logga In Din sida Hjälp/Info

 Sök en vara Vilkor Om Oss Maila Oss Värdering
Nya Auktioner
Slutar snart
Slutpriserna
Sälja
Besök våra live-auktioner
 

Hjälp


Kort-Regler för uppsatta auktioner
Vad är förbjudet på våra sajter
Vilkoren i sin helhet
Att söka efter ett objekt
Att registrera sig som kund
Att sälja - Hur lägger jag upp en auktion
Bilder
Hjälp med värdering
Avgifter - Vad kostar det
Att köpa - Hur fungerar en auktion på sajten.
Att betala
Din sida - Se mina: köp, bud, försäljningar
Glömt password
Avhämtning av varor
Hur löser jag frakten
Reklamationer
Ge feedback
Att ställa in min webbläsare för sajten
Hur ställer jag in mitt e-mailprogram för att det ska fungera med sajten.


Kort-Regler för uppsatta auktioner
· Att registrera sig som kund är kostnadsfritt
· Att lägga bud på en vara är kostnadsfritt (Vinner ditt måste du betala objektet! )
· Alla objekt säljes i befintligt skick i enlighet med objektsbeskrivningen.
· Alla objekt säljes till högsta bud.
· Alla bud avges i svenska kronor.
· Kunden är bunden vid sitt avlagda bud!
· Först inkommet bud köper vid lika anbud. (Det kan vara flera personer som lagt samma maximala bud som du vid ett avgivet autobud . Därför kan du inte vara säker på att föremålet är ditt även om slagpriset är identiskt med ditt avgivna maximala bud.). Titta i budhistoriken på auktionssidan om det är du som har högsta budet.
· Budgivningens höjningar följer utsatt budgivningstabell. Högsta budhöjning blir vad som angivits som höjning i intervallet i budhöjningstabellen. (Se vilkor.).
· Objekt kan inte säljas under bevakningspriset - Då förblir objektet osålt.
· Vid autobud bjuder systemet för din räkning upp till avgivet maxbud med höjningar enligt budgivningstabellen. Du kan således avge ett högre bud utan att budgivningen fortsätter direkt från detta bud. Systemet lägger lägsta möjliga bud för dig upp till avgivet maxbud. När ditt maxbud är passerat får du ett mail som informerar dig om detta (Om du har kryssat i rutan bevakning när du gav ditt bud!)! Om du blir överbjuden inom de sista minuterna då auktionen pågår, finns en möjlighet att du inte hinner få besked om detta. Vill du vara helt säker på att få det föremål du lagt bud på, rekommenderar vi därför att du följer budgivningen under de avslutande minuterna på auktionssidan.
· Har en köpare avlagt ett bud och begärt auktionsbevakning så får köparen ett e-mail så fort hans bud har blivit överbjudet.
· Finns köp direktpris utsatt på en vara, kan objektet köpas till detta pris direkt utan budgivning. Inkommer det bud på varan som är lika med köpdirektpriset avslutas auktionen direkt.
· Manuellt bud går före ett autobud!
· En auktion på internet pågår enligt utsatt tid på auktionssidan
· Av föremålets budhistorik framgår när ett bud är avlagt och budgivarens alias
· Vid aktiv budgivning på ett objekt inom 5 minuter från det att budgivningstiden går ut förlängsbudgivningstiden med tre minuter.
· Efter avslutad auktion får säljaren och köparen ett e-mail med rutinerna på sajten för att kunna slutföra affären.
· Efter avslutad affär kan köparen betygsätta säljaren.

Till toppen

Vad är förbjudet på våra sajter
Vi vill endast upplysa om att följande får inte lov att utföras på någon av våra sajter:

· Förbjudna varor. Följande varor får inte bjudas ut till försäljning på Bamses Auktioners sajter: Licensbelagda vapen, pornografi, sexhjälpmedel, droger, sprit och andra berusningsmedel, tobak, läkemedel, uppstoppade djur och fåglar, levande djur och reptiler, varor tillverkade av fridlysta djur, fridlysta levande växter och plantor och varor som kan strida mot svensk lag.
· Du får inte länka till en bild eller annan html-sida från auktionssajten.
· Du får inte bjuda på dina egna varor för att höja slutbudet
· Lösenord och inloggningsuppgifter är personliga och får inte överlåtas på annan person
· Bud får endast avges för egen räkning. Bud får inte avges för vänner släktingar osv. I händelse av att sådant bud vinner en auktion är den budgivande kunden skyldig att genomföra affären.
· Säljare får endast svara på frågor relaterade till sina utbjudna objekt på auktionssidan (Rutinen "Ställ fråga till säljare"). Alla frågor och svar är synliga på objektets auktionssida. I händelse av försök till affärskommunikation som syftar till att göra affärer utanför sajten, med objekt som ligger på eller utanför sajten, kommer auktionen att tagas bort och erlagda avgifter kommer inte återbetalas. Du som kund kommer att uteslutas för alltid!
· Säljaren och köparen får inte uppge sin e-mail, domänadress, telefon, fax, eller annan adress till sig privat eller till sin firma på auktionssajten. All korrespondens med köparen sköts av Bamses Auktioner! (Självfallet ska du uppge ovanstående information till Bamses Auktioner för att du ska erhålla din kundregistrering. Du får dock inte skriva ut ovanstående uppgifter då du lägger ut ett objekt till försäljning eller då du ställer en fråga, eller svarar på en fråga via e-mail avseende ett objekt.
· Transportköp medges ej.

OBS! Nedanstående gäller endast på "Bamses Internetauktioner" och inte för "Bamses Marknadstorg" som fungerar som en "vanlig" auktionssajt.
· Säljaren ska avleverera sin sålda vara till Bamses Auktioner som vidarförmedlar varan till köparen. Alla mindre varor ska avlevereras väl inslagna. Säljarens inslagna paket får inte innehålla någon information som kan identifiera säljaren. Gör de det kommer säljaren att svartlistas. Bamses Auktioner kontrollöppnar en del paket!

Vid oklarheter läs igenom våra fullständiga vilkor som är utförligare!


Till toppen

Vilkoren i sin helhet
Vill du läsa våra vilkor i sin helhet klicka då på denna länk: Vilkor


Till toppen

Att söka efter ett objekt
Söker du ett särskilt objekt eller en särskild konstnär. Skriv in vad du söker i sökmotorn och klicka på sök. Finns vad du letar efter i databasen får du upp svaren i din sökning i en lista på skärmen.

Du kan även söka på auktionsnummer i sökmotorn för att snabbt kunna gå till en viss auktion.


Till toppen

Att registrera sig som kund
Att registrera sig som kund är kostnadsfritt.¨
1. Klicka på "Registrering" på första sidan.
2. Fyll informationen i reg. fälten.
3. Alla fält med* måste fyllas i.
4. Läs igenom våra vilkor.
5. Skicka in din registrering om du godkänner vårt avtal och vill bli kund.
6. Du får ditt kundnummer i din uppgivna e-mail.
7. Du ska behandla ditt kundnummer som en värdehandling. Kundnummert får inte överlåtas.
8. Registrera dig när du är intresserad och vill köpa/sälja ett objekt och inte bara på skoj! Tack!

Du måste vara registrerad för att kunna bjuda på en auktion eller ställa en fråga till en säljare! Du måste också vara registrerad för att kunna sälja ett objekt (Se nedan.).


Till toppen

Att sälja - Hur lägger jag upp en auktion
För att sälja på "Bamses Internetauktioner" som är vår reglerade sajt, måste ni komma med objektet till våra lokaler. Det är endast godkända partners som själva får sätta upp auktioner på denna sajt. Alternativet är att ni sätter upp er auktion på "Bamses Marknadstorg" här får alla sälja och du sätter själv upp din auktion hemifrån din egen dator. Länken till "Bamses Marknadstorg" finner du överst på första sidan på "Bamses internetauktioner".

Så här gör du för att sälja på "Bamses Marknadstorg":
1. Registrera dig som kund
2. Logga in dig som kund om du inte redan är inloggad
3. Gå till länken "Lägg upp en vara ". Du hittar denna på "Din sida"
4. Objektuppläggningen sker i två steg. Först gör du din beskrivning samt avger data om ditt objekt. Alla fält med * måste fyllas i annars tar inte servern emot din auktion. Sedan lägger du upp dina bilder i bilduppläggningen. I den första bilduppläggningsfunktionen du drar upp bilden som läggs som tumnagelbild i kategorilistan och auktionsbild på auktionssidan. Drar du upp fler bilder på ditt objekt använder du den andra bilduppläggningsfunktionen. Dessa bilder läggs då på förstoringssidan till din auktionssida (Bildernas inställningar - Se bilder nedan.)
5. Auktionen blir publicerad på vår sajt efter godkännande. Det kan ta upp till 24 h för oss att godkänna din auktion.
6. Du behöver endast betala avgifter för auktioner där ditt objekt har sålts. Säljs inte objektet betalar du ingenting. Du betalar dina avgifter efter att din auktion har avslutats (Se avgifter.).
7.Obs! Vi godkänner inga auktioner med utrop under 200 kr på våra sajter.
8. Glöm inte att märka din vara du har satt upp på auktion. Sätt gärna på en etikett på objektet med med varunumret som systemet har givit din auktion. Det blir snabbt svårt att hålla isär varorna man satt upp på auktion.

Du kan förhandsgranska och eller redigera informationen i din auktion ända fram till att vi godkänner din auktion. Därefter kan inga ändringar göras på auktionen. Detta gör du under länken "Varor på auktioner"på "Din sida". Är där en dokumentikon efter auktionen är den redigerbar. Klicka på ikonen om du vill göra ändringar.


Till toppen

Bilder
För att överföra bilder så snabbt så möjligt på internet är det viktigt att bilderna väger så lite som möjligt mot sin angivna storlek.

Regler för uppdragna bilder
Upplösning: 72 dpi.
Vikt: Vi rekommenderar ca 50-200 Kb för att bilden ska hålla för en fullskärmsbild. Är bilden större än denna vikt tar vår sajt hand om bilden och sparar om den. Det kan dock ta lång tid för dig att dra upp bilden till sajten. Bilder större än 1Mb kan ej dras upp.
Filformat:Jpeg.
Du måste ge dina bilder en ändelse i namnet när du sparar dem. Ändelsen du ska ge dina bilder är beroende på filformatet på bilderna.
Jpeg-bilder ska ändelsen: .JPG
Gif-bilder ska ha ändelsen: .Gif
Ex. Bildnamn.jpg eller bildnamn.gif
Du måste spara dina bilder i färgläget RGB.

Uppfylles inte ovanstående kommer din bild att se konstig ut eller inte visas alls.

Så ställer du in dina bilder:
Tar du din bild med en digitalkamera ställ in upplösningen på kameran så att du får en mindre bild som passar den angivna vikten. Du kan efter detta troligen dra upp denna bild direkt utan bearbetning.

Vill du spara om din bild måste du ha ett fotoredigeringsprogram tillgängligt (Photoshop el. dyl. eller det program du fick med din kamera när du köpte den.)

För att ställa om bilden titta i din manual för hur du ska göra för att spara om bilden till webbupplösning.

Vi kan mot avgift (50 kr) scanna vanliga foton om du inte har någon möjlighet att få din bild digital. Skicka din bild till oss tillsammans med ditt kundnummer. Du kan även gå till din fotoaffär med negativen eller en reprofirma på din ort så hjälper de dig.


Till toppen

Hjälp med värdering
Ni kan skicka bilder och beskrivningar till oss på objekt ni önskar sälja med det formulär som finns på sajten under "värdering". Vi återkommer med svar i mån av tid.


Till toppen

Avgifter - vad kostar det
· Att registrera sig samt att lägga bud är kostnadsfritt på båda Bamses Auktioners sajter
· Alla avgifter tages ut i svenska kronor.
· Alla avgifter redovisas inklusive moms.

Vid "Bamses Internetauktioner" tages följande utgifter ut:

Säljarens avgifter
· Uppläggningskostnad enl. avtal.
· Säljarprovision enl. avtal.
· Eventuella andra avgifter enl. avtal.

Köparens avgifter
· Köparprovision på 20 % (16%+moms) läggs på det vinnande budet
· Droit Suite: Uppsatta auktioner på Bamses internetauktioner omfattas av Droit suite i enlighet med upphovsrättslagen (SFS 1960:729) 26 j § ( Auktioner på Bamses marknadstorg omfattas inte av denna avgift). Droit de suite är en avgift på 5% (ingen moms) av det klubbade priset vid försäljning av konstverk, keramik, glas, silver, möbler och textilier. Endast upphovsrättsligt skyddade verk omfattas. Det upphovsrättsliga skyddet varar i 70 år efter det år upphovsmannen avled. Undantagna från droit de suite är försäljningar under 5% av prisbasbeloppet (1930 kr för år 2003) samt brukskonstföremål som framställts i flera identiska exemplar. Verk belagda med droit de suite är märkta på auktionssidan.

Frakt & inpackningsavgifter
Auktioner som är märkta med "Denna vara är upplagd av Bamses Auktioner" då finns objektet hos Bamses Auktioner när auktionen sätts upp. När vi ska skicka iväg ett sådant objekt så är det köparen som får betala kostnaden för inpackning, såvitt man själv inte avhämtar varan. Vid alla andra tillfällen ska paketen vara inslagna och det är endast transportörens avg. som köparen får betala för sitt paket, om vi ska skicka i väg det.

Avgifter för packhjälp - Vi debiterar enl. följande per påbörjad period:
10 min 100 kr
20 min 150 kr
30 min 225 kr
45 min 335 kr
1 h 450 kr

Kostnad för förpackningsmaterial tillkommer samt porto!

Alla avgifter betalas mot elektronisk faktura, som skickas ut till kunden enligt uppsatt period. Fakturan betalar du lättast genom din internetbank med PG/BG.

Vid Bamses marknadstorg tages följande avgifter ut:

Säljarens avgifter
· Avgifterna som säljaren har att betala är som följer:
Uppläggningsavgift på 0-5 kr.
· Provision enligt gällande kategori.

Köparens avgifter
Köparen har inga avgifter på denna sajt.

Säljaren betalar sina avgifter till Bamses Auktioner med kreditkort på vår hemsida (Se "Att betala" nedan.). Bamses Auktioner utnyttjar en secure sajt för betalningar över internet. (Denna rutin rekommenderas av Bamses Auktioners kredit/bankkortsinlösenföretag Euroline AB (SEB) och anses vara en säker rutin.)

Skulle ett köp av en auktion inte genomföras av någon anledning återbetalas inga avgifter då den administrativa kostnaden får sådan åtgärd är för dyr.


Till toppen

Att köpa - Hur fungerar en auktion på sajten.
1. Välj kategori du är intresserad av i kategorilistan och klicka.
2. Du får upp en lista med auktioner i kategorin- Välj objekt och klicka.
3. Du kommer nu till objektets auktionssida. Här ser du en bild på objektet, detaljerad beskrivning av objektet, avlagda bud, när auktionen slutar osv.
3b. Vill du se en förstoringsbild av objektet, eller se om det finns fler bilder på objektet, klicka på knappen "Förstoringsbild och fler bilder".
4. Vill du lägga bud på objektet väljer du det bud du vill lägga och klickar på ditt bud. Du kommer nu till en sida där du ska bekräfta ditt bud. Klicka på OK, och ditt bud kommer med i budgivningen. Vill du inte avlägga ditt bud klicka på avbryt.
5. Väljer du att lägga ett autobud bjuder systemet för din räkning upp till avgivet maxbud som du valt. Höjningar gör enligt budgivningstabellen. Du kan således avge ett maxbud utan att budgivningen fortsätter direkt från detta bud. Systemet lägger lägsta möjliga bud för dig upp till avgivet maxbud. När ditt maxbud är passerat får du ett mail som informerar dig om detta (Om du har kryssat i rutan bevakning när du gav ditt bud!). När du har avgivet ett autobud måste du bekräfta detta på samma sätt som vid ett vanligt bud (Endast då budet avges sedan sköter systemet resten automatiskt.)
6. Har en köpare avlagt ett bud och begärt auktionsbevakning så får köparen ett e-mail så fort hans bud har blivit överbjudet.
7. Finns köp direktpris utsatt på en vara, kan objektet köpas till detta pris direkt utan budgivning. Vill du köpa varan till köpdirektpriset avger du ett bud på varan som är lika med köpdirektpriset, då avslutas auktionen direkt. Avger du ett bud som är högre än köp direktpriset, görs avslut på ditt avgivna pris.
8. Om du blir överbjuden inom de sista minuterna då auktionen pågår, finns en möjlighet att du inte hinner få besked om detta i din e-mail. Vill du vara helt säker på att få det föremål du lagt bud på, rekommenderar vi därför att du följer budgivningen under de avslutande minuterna.
9.Vid aktiv budgivning på ett objekt inom 5 minuter från det att budgivningstiden går ut förlängsbudgivningstiden med tre minuter.
10. Efter avslutad auktion får säljaren och köparen ett e-mail med rutinerna på sajten för att kunna slutföra affären. (Se "Att betala".).
11. Efter avslutad affär kan köparen betygsätta säljaren.

Auktioner som är märkta med "Denna vara är upplagd av Bamses Auktioner" där garanterar auktionshuset att beskrivningen är korrekt. Vi har tittat på objektet och bedömt det. I övriga fall är det säljaren som står för beskrivningen. På "Bamses Internetauktioner" är det en godkänd partner som gjort beskrivningen och på "Bamses Marknadstorg" är det en privat person som gjort beskrivningen.

Obs! För att undvika missförstånd, vill vi klargöra att när ett autobud möter ett manuellt bud, redovisas autobudet inte i budhistoriken, såvitt att autobudet inte bjuder över det manuella budet, då skrivs autobudet ut i budhistoriken. Detta är förklaringen, om ni ser en onormalt hög höjning av budet i budhistoriken på auktionssidan (I förhållande till budgivningstabellen). Ett autobud har blivit aktiverat, men vinner inte budet pga att ett manuellt bud är lagt på samma nivå, och det manuella budet vinner budet på nivån, då manuella bud går före autobud (Ex. läggs ett autobud på 1000 kr, och ett manuellt bud på 1000 kr, av olika budgivare, vinner det det manuella budet. Autobudet aktiveras så att budgivningen blir korrekt, men redovisas inte i budhistoriken.).


Till toppen

Att betala
Vid köp på "Bamses Internetauktioner"
· Vi fakturerar våra kunder 1-2 ggr per vecka.
· Köparen förbinder sig att senast 2 dagar efter erhållen elektronisk faktura att betala för sitt köpta objekt. Du får fakturan i din e-mail.
· Betalning sker genom insättning på bankgiro 5137-6978, postgiro 4120751-5, eller via Swiftkonto ESS ES ESS 5502 10 059 28. Du kan även betala med kreditkort direkt hos oss om du avhämtar ditt objekt själv. Eventuella avgifter för att genomföra en betalning till Bamses Auktioner betalas av köparen (Kreditkortsavgifter, swiftavgifter osv.). Vi ska erhålla full betalning för objektet. Fakturan betalar du lättast genom din internetbank.

· Ett objekt förblir säljarens egendom till det att full betalning erlagts.

· Vill du ha hjälp med frakt av köpt vara - Läs då nedan under "Hur löser jag frakten" innan du gör din inbetalning.

Vid köp på "Bamses marknadstorg"
· Köparen och säljaren kontaktar varandra efter avslutad auktion och gör själva upp om betalning och fraktkostnad samt rutiner för detta.
· Köparen förbinder sig att senast 2 dagar efter erhållen faktura/mail om genomförd försäljning att betala sina avgifter för sina sålda objekt.
· Först då du som säljare har betalt dina avgifter till Bamses Auktioner får du uppgifterna så att du kan kontakta köparen.

Hur jag betalar mina avgifter på "Bamses Marknadstorg".
1. Efter att en auktion har avslutats får säljaren ett mail med en länk till vår betalningsrutin, där han ska betala sina avgifter till oss. Klicka på länken.
2. Du kommer nu till vår inloggningsfunktion. Logga in dig.
3. När du väl är inloggad kommer du till vår betalningssida. Du betalar med kreditkort här (Rutinen använder SSL-teknik och vi lagrar ingen kreditkortsinformation i vår databas).
a. Kontrollera att beloppet som ska tagas är korrekt.
b. Fyll i kreditkortsnummer.
c. Fyll i exp. Date, månad och år (När kortet går ut.).
d. Fyll i cvv2/cvc2 nummer (Se förklaring på betalningssidan.
e. Skicka betalningen.
4. Du får efter godkänd betalning köparens uppgifter direkt på skärmen. Skriv ut uppgifterna. Du får också köparens uppgifter i ett e-mail.
5. Kontakta köparen för att göra upp affären för din sålda vara.


Till toppen

Din sida - Se mina: köp, bud, försäljningar och ändra personuppgifter
Det är på "Din sida" som du kan se de auktioner du har lagt bud på, dina köp 6 månader tillbaka, dina försäljningar 6 månader tillbaka, samt att du har möjlighet till att ändra dina adressuppgifter om du har flyttat. Här har du också möjlighet till att ge feedback. Det är också från "Din sida" som du lägger upp eventuella försäljningar.


Till toppen

Glömt password
Har du glömt ditt password gå till logginfunktionen. Här har du en möjlighet/funktion för att skriva in din e-mail adress om du har glömt ditt password. Fyll i din e-mail och skicka, så skickas din inloggningsinformation ut till dig på nytt.


Till toppen

Avhämtning av varor
Alla varor köpta på "Bamses Internetauktioner" ska vara avhämtade inom tre veckor.

Varor köpta på "Bamses Internetauktioner" är klara att lämnas ut 10 dagar efter avslutad auktion.

Var auktionen du köpt på "Bamses Internetauktioner" märkt med "Denna vara är upplagd av Bamses Auktioner" kan varan avhämtas direkt efter en avslutad auktion. I realiteten blir det vid vårt nästa utlämningstillfälle (Se våra öppettider nedan).

Vi har öppet för in- och utlämning till internet: Måndagar 17-18. Våra lokaler ligger på Svarvareg. 6, 233 51 Svedala. Kan du inte avhämta ditt objekt vid denna tidpunkt kan det även avhämtas vid visningarna till våra "vanliga auktioner". Kan du inte avhämta köpt vara i tid på dessa öppettider, begär då att vi skickar varan till dig (Om det är möjligt enligt Postens regler). Det är ingen mening med att ringa för att erhålla andra utlämningstider. Tiderna gäller alla! Ansvarig personal garanterar endast att de är på plats på utsatta tider.

Vid köp på "Bamses Marknadstorg" gör säljaren och köparen själva upp om betalning och om fraktkostnad, samt rutiner för att genomföra affären.


Till toppen

Hur löser jag frakten
Regeln för fraktkostnad, på båda våra sajter, "Bamses Internetauktioner" och "Bamses Marknadstorg" är att köparen betalar frakten, såvitt du själv inte avhämtar din vara.

Vid köp på "Bamses Marknadstorg" gör säljaren och köparen själva upp om betalning och fraktkostnad, samt rutiner för att genomföra affären. Vill man frångå regeln är det upp till er att lösa affären hur ni vill. Dock gäller fraktregeln om ni inte kan komma överens.

Har du köpt en vara på "Bamses Internetauktioner" kan vi skicka din vara till dig med automatik, om du, när du betalar in din faktura på PG/BG, i meddelandefältet till mottagaren skriver "PF" som betyder postförskott. När vi mottager din betalning för fakturan/objektet, och du har skrivit "PF, skickar vi automatiskt iväg din vara med ett paket på Posten. Dock gäller, att om varan är så stor att den överskrider Postens krav för Post- & Företagspaket, måste du själv arrangera för upphämtning av varan hos oss (Ex. Möbler, Stora tavlor, Kristallkronor osv.).

Portokostnaden samt postförskottsavgiften för paketet betalas av dig som köpare, på postförskott. Vill du använda er av denna tjänst kan du på ett ungefär uppskatta kostnaden för ert paket genom att gå in på www.posten.se. På objektets auktionssida står vikt och mått angivet för varan.

Anger Ni inte "PF" i mottagningsfältet vid betalning förutsätter vi att Ni avhämtar varan hos oss senast inom tre veckor

Skulle du vid ett senare tillfälle vilja att vi skickar varan till dig (Så att du betalar paketkostnaden på postförskott.) skicka ett e-mail till: webmaster@bamsesauktioner.se (Ange kundnummer, fakturanummer samt PF i mailet.)

Har Ni köpt stora föremål (ex. möbler), och Ni vill ha hjälp med transport kan Ni kontakta oss på e-mail: webmaster@bamsesauktioner.se för att få ett kostnadsförslag för transport med våra partners.


Till toppen

Reklamationer
· Eventuella fel skall reklameras omedelbart efter det att köparen upptäckt eller bort upptäcka felet, dock senast inom 7 dagar efter föremålet erhållits.

· Reklamationer för köp gjorda på "Bamses internetauktioner"ska hänvändas till Bamses Auktioner som vidarebefordrar klagomålet till säljaren. Reklamationer gjorda på "Bamses Marknadstorg" ska göras direkt till säljaren utan inblandning av Bamses Auktioner.

· Alla varor skickas på köparens risk. Bamses Auktioner tar inget ansvar för transportskador.

· Bamses Auktioners ansvar för fel är begränsat till vad som anges i villkoren för sajten.


Till toppen

Ge feedback
Feedback från köparna kan ges till säljarna via vårt rankingsystem. Den som har handlat en vara kan ge säljaren en bedömning om hur den köpta varan motsvarade beskrivningen. Rankingen visas på auktionssidan i systemet. Skalan är 1-5. Fem är högsta betyg. Sidan om siffran står det hur många bedömningar som betyget grundar sig på. Feedback avger du på "Din sida".


Till toppen

Att ställa in min webbläsare för sajten
Denna sajt fungerar med alla nyare versioner av Microsoft Explorer samt Netscape. Du ska egentligen inte behöva att ställa in din webbläsare på något speciellt sätt. Du bör dock tänka på att ha följande inställt till att accepteras av läsaren ( Dessa inställningar är på vid grundinställningen.):

Acceptera cookies.
Acceptera Javascript
Ha vit som bakgrundsfärg i webbläsaren.

Ändringar gör du under "Edit"/"Preferences".


Till toppen

Hur ställer jag in mitt e-mailprogram för att det ska fungera med sajten.
Du ska inte behöva att ställa in ditt e-mail program på något speciellt sätt för att det ska fungera med sajten. Endast om du upptäcker att mailen från vårt system innehåller bilagor som du inte kan öppna, måste du ändra dina inställningar för ditt
e-mailprogram. Du ska då ändra, så att ditt program accepterar html i e-mailen. Våra mail innehåller html-taggar (Se hjälp i ditt program för att ändra inställningarna.). Vår sajt är testad med nyare versioner av Micrsoft Outlook och Outlook express. Om du inte kan få det att fungera med ditt nuvarande e-mail program, rekommenderar vi att du använder något av ovanstående program. Outlook express kan du hämta hem gratis på internet.

Bamses Auktioner